Delavnice Arhetipska ruleta

Navodila za uporabo metode ” Arhetipska ruleta ” ®, ki je nov psihološki sistem za spodbujanje intuitivnega mišljenja, s katerim lažje pridemo do odgovorov na vprašanja o problemih iz našega osebnega življenja. Avtor je Dušan Enova, klinični psiholog.

Na delavnici bomo podrobneje spoznali navodila za uporabo metode ” Arhetipska ruleta ” ®, ki je nov psihološki sistem za spodbujanje intuitivnega mišljenja, s katerim lažje pridemo do odgovorov na vprašanja o problemih iz našega osebnega življenja.

Avtor te metode je Dušan Enova, klinični psiholog.

Metoda Arhetipska ruleta se sestoji iz 4 tehnik:
a) Tehnika ” Simbolika pesmi ”
b) Tehnika ” Letni časi ”
c) Tehnika ” Arhetipske življenjske izkušnje ”
d) Tehnika ” Možganska nevihta sinhronicitet ”

Za domačo uporabo Arhetipske rulete potrebujete plošček Arhetipsko ruleto, knjigo ” Do izvirov zdravja in modrosti skozi umetnost ” in Navodilo za uporabo Arhetipske rulete ( 54 strani, e-knjiga ). Vse tri stvari dobite na delavnici za ceno knjige, ali pa naročite na naslov:
www.lotisa.si/projekti/knjiga-do-izvirov-zdravja-in-modrosti-skozi-umetnost/narocilo-knjige/

UVOD

V preteklosti so bili oraklji sveti kraji, kjer so svečeniki in svečenice s pomočjo simbolov prerokovali prihodnost. Moderni orakelj pa s pomočjo simbolov predvsem odpira vrata do notranjega izvira modrosti v vsakem izmed nas.

Ta izvir modrosti se nahaja v nezavednem delu naše duševnosti in ga je znameniti psihiater C. G. Jung poimenoval Družina arhetipov. To je vsota vseh idealnih vidikov življenjskih vlog, ki jih tekom življenja zavzemamo, oziroma se soočamo z njimi preko drugih oseb (na primer vloge mame, očeta, hčere, sina, učitelja, modreca, zdravitelja, junaka …) Arhetipi so prapodobe teh življenjskih vlog, ki so nastajale v duševnosti od začetka človeštva in se nahajajo v kolektivnem nezavednem ljudi po vsem svetu, ne glede na kulturno ozadje.

To Družino arhetipov lahko simbolično poimenujemo tudi “Duša”, in sicer v nereligioznem smislu. Kolektivno nezavedno vsega človeštva pa bi lahko naslovili z “Duša sveta”. Vse življenje uresničujemo svojo Dušo ali Animo/Animusa, to pomeni, da zbiramo in razvijamo svoje vrline in vrednote.

Arhetipska ruleta NE napoveduje prihodnosti, temveč odgovarja na naša iskrena vprašanja, ki se nanašajo na vsa področja v našem življenju, ki imajo v tem trenutku odločilni vpliv na potek našega osebnega in duhovnega razvoja.

Vir: Pomoč z umetnostjo za lažje spoprijemanje z boleznijo, Napovednik.com

http://www.napovednik.com/dogodek322992_delavnica_arhetipska_ruleta